Resting place for animals 


We also offer a point of rest for animals at our facility.
This resting place is located about 100km west of Terespol at the main road A2.
The facility is modern and adapted to receive a variety of animals

  • pigs (85-110 kg) - 1,244 animals
  • cattle: 300 kg - 505 animals, more than 300 kg - 367 animals
  • adult goats - 539 animals
  • sheep - 1010 animals
  • adult horses - 90 animals

 

Firma Zakład Mięsny „Rzeźnik” Spółka Jawna powstała w 1994 r. jako rodzinna spółka. Założycielami jej są bracia Henryk i Wojciech Wysoccy. Zakład zlokalizowany jest w Zbuczynie przy ul. Terespolskiej 19.

Firma prowadzi działalność gospodarczą polegającą na prowadzeniu skupu żywca wieprzowego i wołowego, uboju, rozbiorze mięsa, produkcji wędlin oraz dystrybucji wyrobów. Klientom oferujemy najwyższej jakości świeże elementy wieprzowe i wołowe, półtusze i ćwierćtusze oraz różnego rodzaju wędliny (wędzonki, kiełbasy, wędliny podrobowe, wyroby garmażeryjne oraz tradycyjnie wędzone wędliny swojskie). Produkcja odbywa się w oparciu o system bezpieczeństwa żywnościowego HACCP. 

Współpracujemy ze stałymi, sprawdzonymi hodowcami trzody chlewnej i bydła z czystego ekologicznie rejonu Podlasia, z czego między innymi wynika jakość oferowanych wyrobów.

Naszą siłą jest także zespół fachowców posiadających wieloletnie doświadczenie w produkcji mięsa i wyrobów wędliniarskich opartych na tradycyjnych recepturach przy zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych.

Zakład jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym o numerze: PL 14260203 WE. 

Sprzedaż mięsa i wyrobów odbywa się głównie w oparciu o odbiorców krajowych oraz poprzez sieć własnych sklepów zlokalizowanych na rynku lokalnym. Obecnie na terenie woj. mazowieckiego posiadamy 10 sklepów firmowych. Prowadzimy również własny punkt sprzedaży przy przejściu granicznym z Ukrainą w Medyce (woj. podkarpackie). 

Obecna zdolność produkcyjna zakładu tygodniowo to: 1800 szt. uboju świń, 300 szt. uboju bydła, 180 ton rozbioru półtusz wieprzowych, 75 ton rozbioru półtusz wołowych, 60 ton przetwórstwa. 

Aktualnie produkcja nasza jest na poziomie około 30 ton mięsa i około 20 ton wędlin tygodniowo. Zakład nasz posiada uprawnienia eksportowe na rynki Unii Europejskiej i Ukrainy.

W lipcu 2009r. rozszerzyliśmy naszą działalność o prowadzenie miejsca odpoczynku dla zwierząt, które mieści się w Zbuczynie przy ul. Poręby. Miejsce odpoczynku przygotowane jest dla 850 sztuk trzody chlewnej, 250 sztuk bydła lub 355 sztuk cieląt. Idąc za potrzebą rynku jesteśmy na etapie rozbudowy miejsca odpoczynku pozwalającego na podwojenie miejsc spoczynkowych. Ze względu na korzystną lokalizację przy trasie A2 Berlin - Moskwa z miejsca tego korzystają firmy, które trudnią się przewozem żywych zwierząt na długich trasach.